Kokosrepen zonder suiker, gluten & lactose 3


In het smakelijke boek van Ulrika Hoffer ‘Zoetigheden zonder suiker, gluten & lactose’ ontdekte ik een recept voor zalig lekkere chocolade kokosrepen.
Ulrika Hoffer Zoetigheden zonder suiker, gluten & lactoseUlrika is een Deense diëtiste en haar boek staat vol lekkere snoepideetjes die geen geraffineerde suiker bevatten. Dat deze zoetigheden bovendien glutenvrij zijn en geen lactose bevatten is nog eens mooi meegenomen. En dat allemaal zonder aan smaak in te boeten.
In plaats van suiker wordt vruchtensap, gedroogd fruit of honing gebruikt.
Melkproducten worden vervangen door kokosmelk, kokosolie of cashewnotenmelk.
Bloemvervangers zijn rijstmeel, amandelmeel of boekweitmeel.

Bij het doorbladeren van het boek viel mijn oog onmiddellijk op deze ‘gezonde’ Bounty repen.

Chocolade kokosrepenIk ben gek op de combinatie kokos/chocolade. Maar ik merk dat ik de laatste tijd veel taarten en snoepjes te zoet vind. In eigen gebak gebruik ik sowieso al minstens 10% minder suiker.
Deze chocoladerepen worden gezoet met dadels. Ontdek hoe lekker ze zijn.

Wat heb je nodig voor 16 kokosrepen?

150 g dadels (gewicht zonder pit) – 1 dl kokosroom – 200 g kokosrasp – zaadjes van een halve vanillestok – beetje kaneelpoeder
voor de afwerking: 150 g donkere chocolade (minstens 70% cacao) – extra kokosrasp

Hoe maak je het?

Ontpit de dadels. Meng de dadels met de overige ingrediënten. Mix dit tot een zachte pasta. Leg deze pasta tussen 2 vellen bakpapier en vorm er een rechthoek van met een dikte van 1,5 a  2 cm. Laat dit goed opstijven in de koelkast.
Snijd er vervolgens 16 repen van. Werk de kokosrepen af.
Kokosrepen snijdenSmelt de chocolade. Doop de kokosrepen in de gesmolten chocolade. Ik prikte daarvoor de kokosrepen op een tandenstoker.
Chocolade over kokosreepLeg de kokosrepen dan op bakpapier en haal de tandenstoker er uit. Strooi voor de afwerking nog wat kokosrasp over de chocolade kokosrepen. Laat ze opnieuw opstijven in de koelkast.

Deze kokosrepen zijn het lekkerst als ze goed koud zijn.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest20Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “Kokosrepen zonder suiker, gluten & lactose

  • Van Kerkhoven Liliane

    Geachte,
    Langs deze weg wil ik je dikke proficiat wensen met de super heerlijke recepten !
    Ook wil ik eens vragen naar recepten voor koekjes of taart, maar dan zonder ei , boter of melk .
    Hopelijk kan u me hier mee helpen , dit voor ons kleinkind dat al vele jaren allergisch is aan deze producten .
    Van harte dank
    Mvg

    • Ingrid Post auteur

      Dank je wel, Liliane, voor je lieve berichtje. Ik hou je vraag in gedachten en kom er zeker nog op terug.
      Groetjes,
      Ingrid