Kokoshartjes voor Valentijn 4


Kokoshartjes speciaal voor jou!

Vandaag trakteer ik je op een extra receptje. Gewoon omdat het bijna Valentijn is.

Een extraatje om je te bedanken voor de vele vind-ik-leuks en de toffe reacties op mijn berichten. Ga daar zeker mee door. Hoe meer, hoe liever. Het geeft mij alleen maar zin, om lekkere recepten en mooie foto’s met je te blijven delen.
KokoshartjesDus speciaal voor jou, deze kokoshartjes met een hoog Bounty-gehalte. Ik ontdekte het recept in het Jamie-magazine van deze maand. Ik paste het recept aan en verving de suiker door kokosbloesemsuiker en agavesiroop. Zo is dit zoetje er één zonder geraffineerde suiker. Een ‘gezond’ snoepje dus.

Ga je ze ook maken? Steek ze in een leuk zakje of een mooi doosje. Strikje eraan, briefje erbij. Wedden dat je liefste smelt.

“Breng wat rozen mee voor op de foto!”, zei mijn huisfotograaf. Ik kocht dus 2 bossen, dieprode rozen. En hoeveel rozen heeft hij gebruikt voor de foto? Eén!

Enfin, dan hoeft hij zelf niet naar de bloemenwinkel te gaan komende zondag.

Wat het je nodig voor 60 kleine kokoshartjes?

35 g kokosbloesemsuiker – 3 eiwitten – 200 g geraspte kokos en wat extra om te versieren – 60 g gemalen amandelen – 1 theelepel agavesiroop – zeste van 1 limoen – 250 g pure chocolade callets

Hoe maak je het?

Deze kokoshartjes zijn heel makkelijk te maken. Meng de kokosbloesemsuiker met de eiwitten, de kokos, het amandelpoeder, een theelepel agavesiroop en de zeste van 1 limoen onder elkaar. Vul hier een vorm mee. Ik gebruikte voor deze gelegenheid een siliconen hartjesvorm.
Opvullen hartjesSchraap het overtollige kokosmengsel eraf.
Afschrapen hartjesvormJe kan er ook quenelles van maken of het mengsel uitrollen tot 1 cm dikte en er dan vormpjes uitsteken.

Deze kleine kokoshartjes bakten 7 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C (hetelucht). Maak je ze groter, dan moeten ze wat langer in de oven. De randjes moeten lichtjes goudbruin kleuren en vanbinnen moeten ze nog wat zacht zijn.
Uithalen kokoshartjesLaat de kokoshartjes goed afkoelen en rol ze dan door de gesmolten chocolade. Het makkelijkst is dat je hiervoor chocolade callets gebruikt. Die hoef je niet te tempereren. Smelt de chocolade callets in de microgolfoven of op een zacht vuurtje.

Steek een kokoshartje op een tandenstoker.
Prikker in kokoshartjeHaal het door de gesmolten chocolade.
Onderdompelen kokoshartjesSchud het teveel aan chocolade er voorzichtig af.
Kokoshartjes afschuddenLeg de hartjes op bakpapier of prik ze op een proper sponsje zodat de chocolade kan uitharden. Als je wil, kan je er nog wat geraspte kokos over strooien.

Geproefd en lekker bevonden!


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest9Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Kokoshartjes voor Valentijn