Knolselder wortelsoep met mango en sinaasappel


Steek eens wat fruit in je soep.

Groenten verwerkt in een dessert, zoals in deze courgettebrownies of sabayon met witloof. Dat is verrassend.
Soep met fruit erin. Dat klinkt gek, maar het is wel lekker.

Soep is een ideale restverwerker. Groenten of fruit over? Steek ze in de soep. Zo combineert appel heel goed met witloof. En ik maakte ook al eerder wortelsoep of pompoensoep met appelsiensap erin.
Maar mango in de soep, dat was nieuw voor mij.
Knolselder wortelsoep met mango en sinaasappelDeze knolselder wortelsoep kreeg een speciaal smaakske door er wat sinaasappelsap en wat mango vruchtvlees aan toe te voegen. De zoete smaak van mango matcht goed met die van de wortelen. Het sinaasappelsap frist het geheel op. De gember en de chilipeper maken de soep goed pittig. Echt een soepje waar je het helemaal warm van krijgt.

En zo een pot dampende soep is ideaal om die winterblues te verdrijven.

Wat heb je nodig voor deze knolselder wortelsoep?

voor 8 personen
1 el olie of boter – 1 ui – 1 teentje look – een half chilipepertje – een stukje gember (3 cm) – 1/2 knolselder – 5 wortelen – een halve tl kurkuma – een halve tl tijm – een halve tl paprikapoeder – een halve mango – sap van 1 sinaasappel – 2 l groentebouillon – peper – zout

Voor de afwerking: mangobolletjes en gerookte ham op een stokje – paprikapoeder

Hoe maak je het?

Pel de ui en snijd er ringen van. Pel het teentje look en pers het fijn. Schil de gember en rasp de gember fijn. Doe de zaadlijst uit het chilipepertje en snipper het fijn. Schraap de wortelen en schil de knolselder. Snijd ze in grove stukken. Schil en snijd de mango in stukjes. Pers de sinaasappel.
Verwarm de vetstof in een pot. Stoof de ui glazig aan. Voeg de kruiden en specerijen toe en bak even mee aan. Voeg de stukjes wortel en knolselder toe en stoof de groenten even aan. Bevochtig met water en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de mangostukjes toe en laat de soep een half uurtje zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep glad. Voeg het appelsiensap toe. Proef en kruid bij indien nodig.

Steek met een parisiennelepel bolletjes uit de mango. Steek ze op een stokje samen met een rolletje ham.

Schep de knolselder wortelsoep in een tas of een soepkom. Garneer met het mango/hamstokje en wat extra paprikapoeder.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest13Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *