Kerststronk met slagroom


V-A-K-A-N-T-I-E

Na een, oh zo drukke periode, kan ik nu genieten van enkele dagen vakantie.
’s Morgens wakker worden zonder wekker, elke dag een frisse neus halen buiten, naar de kerstliedjes op de radio luisteren, meezingen met de top 1000, door kookboeken bladeren, eens uit eten gaan, een kerststronk bakken.
KerststronkTja, als 1 bakker op de 5 dicht is tijdens de feestdagen zit er niks anders op dan zelf voor die kerststronk te zorgen. Hoe eet jij hem het liefst? Met crème fraîche of met crème au beurre? Ik heb een lichte voorkeur voor crème au beurre, maar voor kerst maak ik er eentje met slagroom. Slagroom en ….
Raad eens?

Ja! Veenbessen. Deze keer gebruik ik gedroogde veenbessen om de kerststronk te versieren.
Een kerststronk maak je snel met een rolbiscuit. Dat is een dunne biscuit die je kort en krachtig bakt in de oven en dan oprolt met een vulling ertussen. Ik gebruik een rode vulling van zelfgemaakte aalbessengelei. Die potjes gelei maakte ik in de zomer van de rode bessen die zo overvloedig aan onze struiken hingen. Lekker om de zomer uit een potje te halen. Langs de buitenkant komt een laag slagroom, geschaafde witte chocola en veenbessen bovenop.

Ho ho ho, een kerststronk maak je zo.

Wat heb je nodig?

3 eieren – 75 g suiker – 25 g maïzena – 50 g bloem – snuf zout

Voor de afwerking: 1 potje rode vruchten confituur – 250 g room – 2 el poedersuiker – een handvol gedroogde veenbessen – witte chocoladeschilfers

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren met de suiker tot een witte, schuimige massa.
Voeg een beetje zout toe en de gezeefde bloem en maïzena en schep voorzichtig onder het ei/suiker mengsel.
Leg bakpapier op een beboterde bakplaat. Verdeel het deeg in een dunne laag over de bakplaat.
Uitstrijken deegBak af in een voorverwarmde oven gedurende 7 à 10 minuten. De biscuit mag slechts lichtbruin kleuren.
Neem uit de oven.
Gebakken deegKeer om op een propere handdoek. Maak het bakpapier voorzichtig los.
Wegnemen bakpapierBestrijk de biscuit met aalbessengelei of rode vruchten confituur.
Aalbessen gelei op rolbiscuitRol voorzichtig op.
Oprollen biscuitKlop de slagroom stijf met de poedersuiker. Bestrijk de buitenkant van de biscuit met slagroom.
Met slagroom bestrijken rolbiscuitVersier de kerststronk met gedroogde veenbessen.
Veenbessen op rolbiscuitEn geschaafde witte chocolade.
Witte chocolade op rolbiscuit
Kerststronk

100% kerstgevoel verzekerd met deze kerststronk. Geniet van de feestdagen.
Liefs, Ingrid.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest10Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *