Ingrid


Wat doe ik van 9 tot 5 en van 5 tot 9?

Ingrid Dishcover

Ingrid

Ingrid

Ik ben Ingrid, getrouwd en mama van 2 tieners.

Ik hou van: lekker eten – koken en bakken – lezen (stapels kookboeken) – potjes en pannetjes… ik kan geen enkele kookwinkel voorbij lopen – gewoon creatief bezig zijn (bloemschikken) – een toffe babbel – klaprozen en varkentjes – de zon.

Ingrid@dishcover

De voorbije jaren volgde ik verschillende cursussen om mezelf te ontplooien. Ik deed aan bloemschikken, volgde cursussen Photoshop en Indesign en ging wekelijks op kookcursus. En zo ontdekte ik dat ik best wel wat creativiteit in mij heb en vooral graag in de keuken bezig ben.

Uiteindelijk zette ik de stap naar een professionele koksopleiding en werd ik in 2012 laureaat restauranthouder (Syntra Haasrode).
Enkele maanden later startte ik mijn eigen zaak Dishcover. Dishcover staat voor heerlijk samen koken.

Ingrid Dishcover

Ingrid@work

Culinair freelancer

Naast mijn job als marketing staflid, ben ik nu freelance culinair vormingswerker bij KVLV, Femma, Vormingplus – ik geef er demolessen en workshops ‘koken en bakken’ aan jong en oud – niet alleen lekkere gerechtjes (helpen) klaarmaken, ik probeer ook telkens nuttige productinformatie te geven en  interessante weetjes over de ingrediënten te vertellen.

Kookworkshops Dishcover

Ik geef ook kookworkshops aan huis voor familie, vrienden, … en begeleid kookworkshops in het kader van teambuilding evenementen op een kooklocatie naar keuze.
Doorheen het jaar organiseer ik een 20-tal thema kookworkshops waarvoor individueel kan ingeschreven worden.
Niets leuker dan een groep mensen enthousiast kunnen maken en ze “goesting” doen krijgen om thuis aan de slag te gaan met wat ze geleerd hebben?
Dé ideale manier om mijn kennis bij te schaven en deze te delen met mensen die ook graag koken en bakken.

Foodblogger

Op mijn blog deel ik gerechten uit de wereldkeuken. Verder werk ik graag met producten uit mijn eigen streek, het Hageland.
Net zoals tijdens mijn kookworkshops, geef ik op mijn blog achtergrondinformatie over ingrediënten, de herkomst van producten, tips & tricks.

Elk gerecht is uitgetest, geproefd en lekker bevonden en is geïllustreerd met eigen fotomateriaal.

Opleiding

  • eerste laureaat koksopleiding/restauranthouder (Syntra Haasrode)
  • grafische vormgeving – Photoshop – Indesign
  • cursus bloemschikken (CVO De Nobel Leuven)
  • cursussen verfijnd en feestelijk koken (CVO De Nobel Leuven)
  • bakcursus (CVO Volt Leuven)
  • master toegepaste economische wetenschappen (marketing)

Een kok nodig voor je kookproject?

Bel me, schrijf me.

Ingrid Dishcover

Ingrid@home