Havermoutpannenkoekjes met banaan


Wie eet er morgen deze havermoutpannenkoekjes als ontbijt?

Mijn ontbijt bestaat uit een kom havermout met vers fruit en yoghurt of zelfgebakken brood met kaas, choco of home made confituur. Op zondagochtend is het ei-dag. Liefst met een lekker krokant pistoleke van bij de bakker.
Havermoutpannenkoekjes met banaanEn soms mag het ook eens een pannenkoek zijn als ontbijt. Een ideetje voor morgen, op Lichtmis?

Het leuke aan deze havermoutpannenkoekjes is, dat je er eindeloos mee kan variëren. Gebruik havermout, quinoa of boekweit – melk, yoghurt of platte kaas en je krijgt meteen een andere smaak. Voor deze havermoutpannenkoekjes baseerde ik me op een recept uit Donna Hay’s laatste boek ‘life in balance’. Een zalig boek met prachtige foto’s en originele recepten.

Deze pannenkoekjes zijn lekker vullend en snel klaar.
Ideaal voor op die ochtenden dat je wat meer warmte nodig hebt dan een dampende kop koffie je kan schenken.

Wat heb je nodig voor deze havermoutpannenkoekjes met banaan?

voor 8 pannenkoekjes

80 g havermout – 40 g quinoameel – 100 g bloem – 10 g bakpoeder – 90 g platte kaas – 90 g melk – snuf zout – 2 bananen (250 g) – 50 ml ahornsiroop – 1 ei – boter om in te bakken
Voor de afwerking: een extra banaan en extra ahornsiroop

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig. Prak de bananen. Meng de bananen met de overige ingrediënten voor deze havermoutpannenkoekjes.
Schep telkens wat deeg in een warme pan met boter. Bak de pannenkoeken langs beide zijden goudbruin.
Serveer de havermoutpannenkoekjes met wat extra schijfjes banaan en lepel er ahornsiroop over.

Heerlijk als ontbijt of als vieruurtje.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest4Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *