Gestoomde mosselen


Gestoomde mosselen à volonté

Ik zie dat ik nog maar 1 keer een mosselrecept met jullie heb gedeeld. Een recept van mosselen op Thaise wijze. En dat terwijl wij redelijk vaak mosselen eten. Vaak met frietjes en klassiek klaargemaakt in een grote pot met boter, veel peper en veel selder. Mosselen eet je in de seizoenen met een R: zomer, herfst en winter. Dus ze zijn er nu volop.

Sinds ik mijn nieuwe stoomoven heb, wordt er hier tegen de sterren op gestoomd. En ook mosselen lenen zich daar goed voor.
Zo snel en eenvoudig klaar te maken.
Gestoomde mosselenAl na 10 minuten komt het heerlijke aroma van gestoomde mosselen je tegemoet.

Op deze manier bereid je in 1-2-3 mosselen voor 1, 2, 3,… 10 personen. Je hoeft ze niet op te schudden. Je hoeft er niet naar om te kijken. De oven doet het werk voor jou.

De geur van heerlijke, gestoomde mosselen kan ik je niet meegeven, maar wel een basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren.

Geniet ervan.

Wat heb je nodig voor een schotel gestoomde mosselen?

2 kg mosselen – 3 sjalotten – 1 teentje look – 1 rood chilipepertje – 4 laurierblaadjes – 4 takjes verse tijm – 1 flinke bos peterselie – peper – zout – 2 glazen witte wijn

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig.

Spoel de mosselen grondig en verwijder eventuele onzuiverheden.

Snijd de sjalotten in ringen. Pers het teentje look. Snijd het chilipepertje fijn. Hak de peterselie fijn.

Leg de mosselen op een diepe ovenbakplaat. Doe er de gesneden sjalotjes, look en chilipepertje bij. Verdeel de laurier, tijm en de helft van de peterselie over de mosselen en giet er de wijn over.

Zet de ovenschotel in de oven en kies het stoomprogramma 99°C. Stel de tijd in op 20 minuten. Dit is de bereidingstijd met een AEG stoomoven. Afhankelijk van het type oven kan een andere instelling nodig zijn.

Bestrooi de mosselen voor het opdienen met de rest van de peterselie. Serveer met een lekker stukje brood, een portie handgesneden frietjes of een kommetje pasta of rijst.

Met dit basisrecept voor gestoomde mosselen kan je verder eindeloos variëren. Doe er een scheutje room of wat kokosmelk bij. Gebruik bier in plaats van wijn. Doe er wat tomatenblokjes en tomatenpuree bij voor mosselen op mediterrane wijze.

Receptinspiratie: AEG kookboek met recepten voor de stoomoven.
Gestoomde mosselen - uit de oven


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest10Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *