Zelfgebakken fijne wafeltjes


Wafelenbak. Kleine, fijne wafeltjes.

Een zondag in december. Het is koud buiten en het sneeuwt. Geen weer om buiten te komen. Ideaal weer om nog eens te bakken. Haal je wafelijzer maar uit de kast. Voor deze kleine, fijne wafeltjes heb je wellicht alle ingrediënten in huis: bloem, boter, suiker en eieren. Dus je hoeft de deur niet uit.

Fijne wafeltjes
Extra leuk! Met dit deeg kan je 2 soorten wafeltjes bakken. Harde en zachte. Voor de harde wafeltjes gebruik je een wafelbakplaat met kleine ruiten. Voor de zachte wafeltjes gebruik je een bakplaat met grotere ruiten.

TIP! Verpak de wafeltjes in een mooi zakje of een koekendoos en geef ze cadeau. Gegarandeerd blije gezichten.

Wat heb je nodig voor 30 à 35 kleine, fijne wafeltjes?

500 g bloem – 250 g boter – 250 g fijne suiker – 3 eieren – snuifje zout – 1 pakje vanillesuiker

Hoe maak je het?

Heel eenvoudig. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Smelt de boter in een pannetje. Laat hem niet kleuren.  Laat eventjes afkoelen.

Meng bloem, suiker, vanillesuiker, zout en eieren en de gesmolten boter onder elkaar. Kneed kort tot een vast deeg.

Verpak het deeg in plastiekfolie en laat het opstijven op een koele plaats.

Verdeel het deeg in kleine bolletjes van ongeveer 25 gram.

Verwarm het wafelijzer. Leg de deegballetjes op de bakplaat.

Bak de wafeltjes per 2 of per 4. Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveer je zelfgebakken wafeltjes bij een tas thee, een kopje koffie of een warme chocolademelk.

Deze fijne wafeltjes kan je bewaren in een blikken koekendoos. Maar geloof me, ze zullen heel snel op zijn.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest17Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *