Een feestelijk hapje met broccolibrood


Een feestelijk vegetarisch hapje: broccolibrood met geitenkaas en rode biet.

Op mijn blog zie ik dat er de laatste tijd weer vaker gezocht wordt naar feestelijke hapjes en gerechten. Zijn jullie echt al ideetjes aan het opdoen voor de komende feestdagen? Goed begonnen is inderdaad half gewonnen. Kerstmis en Nieuwjaar zijn nog veraf, maar in de winkels hangt er nu al een gezellige kerstsfeer.

Dit hapje heeft ook feestallures. En het is zo eenvoudig om te maken. Broccolibrood met een hemels trio van geitenkaas, rode biet en walnoten. Lepel er wat fel gekleurde zeewierkaviaar op en versier het hapje met een decoratief groen blaadje. Dit is een feestelijk vegetarisch hapje waarmee je bij iedereen zal scoren.
Broccolibrood met geitenkaas en rode bietHet recept voor het broccolibrood komt uit het laatste boek van David en Louise. Een boek dat me blijft inspireren.

Wat heb je nodig voor een 12-tal hapjes met broccolibrood?

Voor het broccoli-platbrood: 1 stronk broccoli – 100 g amandelpoeder – 4 eieren – 1 kleine eetlepel gedroogde kruiden (Provençaalse kruiden, oregano,…) – peper – zout

Om te garneren: 1 potje smeerbare geitenkaas – 1 gegaarde rode biet – een handvol walnoten – 12 groene blaadjes of cress – peper – zout – balscamico-azijn – zeewierkaviaar

Hoe maak je het?

Begin met het broccoli-platbrood. Snijd de steel van de broccoli. Schil de broccolisteel en rasp de steel fijn in een kom. Rasp ook de broccoliroosjes fijn. Je kan de broccoli ook in kleine porties fijnmalen in een blender. Meng onder de fijngeraspte broccoli het amandelpoeder en de eieren. Kruid het mengsel goed met peper, zout en gedroogde kruiden naar smaak. Roer alles goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het broccolimengsel gelijkmatig over de bakplaat tot een dikte van een halve centimeter.
BroccolibroodVerwarm de oven voor op 180°C. Bak het broccolibrood gedurende ongeveer 25 minuten tot de bovenkant goudkleurig en stevig is.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het broccolibrood helemaal afkoelen. Draai het dan om op een rooster en trek er het bakpapier af.

Snijd met een vorm stukjes uit het brood.

Maak de garnituur klaar voor deze feestelijke hapjes met broccolibrood.

Snijd de rode biet in kleine kubusjes. Overgiet de biet met een theelepel balsamico-azijn en kruid goed met peper en zout.

Breek de walnoten fijn.

Besmeer elk stukje broccolibrood rijkelijk met geitenkaas. Schik er wat stukjes rode biet en enkele stukjes walnoot op. Werk het hapje feestelijk af met zeewierkaviaar en een sierlijk groen blaadje.

Ik gebruikte Affilla cress. Een heel decoratief blaadje dat smaakt naar verse doperwtjes.

Kom inspiratie opdoen om je disgenoten culinair te verwennen tijdens de feestdagen.

Workshops feestelijk koken op vrijdag 01/12/2017 van 19u. tot 22u. (volzet) en zaterdag 09/12/2017 van 10u. tot 13u.

Groenten staan in een feestelijke hoofdrol tijdens de workshop feestelijk vegetarisch koken op vrijdag 08/12/2017 van 19u. tot 22u.

Meer info en inschrijven: bel me, schrijf me.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest29Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *