Chocolade-amandelcake zonder bloem


Glutenvrije chocolade-amandelcake

Heb je nog paaseitjes over? Of misschien nog een zwarte chocoladen Piet van Sinterklaas?

Die chocolade kan je verwerken in deze njammie chocolade-amandelcake. Deze chocoladecake is gemaakt van amandelmeel en bevat geen bloem. Dat maakt hem geschikt voor mensen die glutenvrij moeten eten.
Chocolade amandelcakeAlle ingrediënten voor deze cake heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Ik heb geen stap-voor-stap foto’s toegevoegd van de bereiding omdat deze cake zo makkelijk te maken is. Alles wordt gewoon omgeroerd. Je hebt zelfs geen mixer nodig. Het deegbeslag is klaar in enkele minuten. Je hebt dus geen enkel excuus om deze cake niet te bakken.

4 tips

1. Vermits de cake glutenvrij is, mag je ook je ook geen bloem gebruiken om je bakvorm na het inboteren te bebloemen. Gebruik daarom wat cacaopoeder. Dit is ook beter geschikt voor een chocoladecake, anders krijg je witte bloemplekken in je mooie, bruine cake.

2. Gebruik voor dit glutenvrij gebak ook glutenvrij bakpoeder. Bijvoorbeeld van Dr. Oetker.

3. Geen amandelmeel in huis? Je kan blanke amandelen zelf vermalen tot poeder.

4. Het bruine vliesje van amandelen gaat er makkelijk af als je de amandelen enkele minuten kookt in water.

Wat heb je nodig voor deze hemels lekkere chocolade-amandelcake?

150 g pure chocolade – 125 g boter – 80 g fijne suiker – 10 g bakpoeder – snuf zout – 200 g amandelpoeder – 2 eieren – 40 g ongezouten pistachenoten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180°C (boven-en onderwarmte).
Smelt de boter in een pannetje. Beboter de bakvorm en strooi er wat cacaopoeder over, zodat de cake straks mooi uit de vorm komt.
Laat de chocolade smelten in de boter. Doe er ook de suiker bij.
Meng in een kom het amandelpoeder met de eieren. Voeg het bakpoeder toe en roer er het mengsel van boter/chocolade/suiker onder.
Hak de pistachenoten grof en schep ze door het cakebeslag.

Bak de chocolade-amandelcake eerst 20 minuten op 180°C. Draai dan de temperatuur naar 170°C en bak verder gedurende 20 minuten.

Laat de cake een kwartiertje afkoelen in de vorm. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Je kan er gehakte pistachenoten overheen strooien. Serveer er eventueel wat rood fruit bij en/of een bolleke ijs.

Laat het je smaken!


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest290Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *