Cacaogranola met banaan


Luxe-ontbijtje: cacaogranola met vers fruit en yoghurt.

OMG, dit is L-E-K-K-E-R!

Banaan-cacaogranola met vers fruit en yoghurt. Mijn ontbijt smaakt als een dessertje!
CacaogranolaDeze granola is ideaal om wat overrijpe bananen weg te werken. Ik heb altijd bananen in huis. En ik eet elke dag een banaan. Maar bah, eens ze te rijp zijn, vind ik ze echt niet meer lekker. Op mijn blog staan al een aantal receptjes die vragen om die overrijpe bananen.

De bananentaart met speculaasbodem die, aan de statistieken te zien, iedereen al gemaakt heeft. De brownies zonder bloem, zonder ei, zonder boter, maar wel met bananen. De bananencake, zonder boter, zonder suiker.

Met overrijpe bananen maak je ook lekker ‘ijs’, nicecream.

Ze doen het ook goed in pannenkoekjes met havermout of in een lichte chocomousse.

En nu kan ik deze overheerlijke cacaogranola met banaan aan het lijstje toevoegen.

Makkelijk te maken. Snel klaar en snel op. Ik heb nu al spijt dat ik geen dubbele portie gemaakt heb.

Wat heb je nodig voor een grote bokaal van deze cacaogranola met banaan?

Droge ingrediënten: 75 g amandelen – 60 g pecannoten – 300 g havervlokken – 75 g pitten (van pompoen, zonnebloem) – 3 el cacaopoeder – zaadjes van een halve vanillestok – een snufje zout

Natte ingrediënten: 5 el kokosolie – 5 el siroop (ahorn, honing, gembersiroop) – 2 heel rijpe bananen, gepeld

Voor erbij: vers fruit – yoghurt

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht stand). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak de amandelen en de pecannoten grof en doe ze samen met de overige droge ingrediënten in een grote kom. Varieer met de noten en pitten. Gebruik wat je in huis hebt.

Doe de natte ingrediënten in een kookpot en laat alles smelten op een laag vuurtje. Ik gebruikte voor deze granola mijn zelfgemaakte gembersiroop.

Prak de bananen met een vork fijn en voeg ze bij de natte ingrediënten.
Cacaogranola ingrediëntenSchep de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles goed door.

Verspreid alles over de bakplaat en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor alles eens door elkaar om te voorkomen dat de granola te donker wordt.

Haal de cacaogranola na de baktijd uit de oven en laat afkoelen. En je mag ook al eens proeven. 😉

Bewaar de granola in een glazen pot die je kan afsluiten met een deksel.

Serveer de cacaogranola met wat vers fruit, een schep yoghurt of een scheutje melk. Lepel er nog wat siroop over.

Lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Geniet ervan!

Recept uit het lekkere kookboek ‘The Green Kitchen at Home‘. (David Frenkiel & Luise Vindahl)


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest3Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *