Bubbels met rozenbottelthee.


3-2-1. Cheers!  Bubbels met rozenbottelthee.

2016 zoefde voorbij als een trein.
Met ups.
Met downs.
2017 lonkt met nieuwe kansen.

Ik wens je een fantastisch 2017 met tijd, rust, sterkte, vriendschap, humor en een glimlach.

Tijd om van de kleine dingen te genieten.
Rust om stil te staan bij mooie momenten.
Sterkte om tegenslagen te overwinnen.
Vriendschap om je hart te verwarmen.
Humor om wat somber is te kleuren.
Een glimlach om elke dag mee te beginnen.

Een toost op het oude jaar & cheers to 2017.
Bubbels met rozenbotteltheeLaten we toosten met een hip aperitiefje van bubbels met rozenbottelthee. Eentje met én eentje zonder alcohol. De basis voor beide apero’s is een rozenbottelthee met rood fruit.

Wat heb je nodig?

Voor de rozenbottelthee: 4 dl water – sap van 1 limoen – 40 g fijne suiker – rozenbottelthee (2 el losse thee of 1 zakje) – 100 g rood fruit uit de diepvries

Voor de afwerking: schuimwijn of champagne – bevroren fruit – gedroogd rozenknopje – tonic – spuitwater

Hoe maak je de rozenbottelthee?

Breng het water aan de kook met de suiker, het limoensap en het bevroren fruit. Voeg de rozenbottelthee toe en laat, van het vuur, 5 minuten trekken.
Prak het fruit fijn en giet alles door een zeef. Laat de rozenbottelthee goed afkoelen.

Hoe maak je de bubbels met rozenbottelthee? (met alcohol)

Per glas: 10 cl schuimwijn of Champagne – 2.5 cl rozenbottelthee
Schenk per glas 2.5 cl rozenbottelthee. Vul aan met 10 cl schuimwijn of Champagne. Werk af met een gedroogd rozenknopje en een stukje bevroren fruit.

Hoe maak je de sprankelende rozenbottelthee? (zonder alcohol)

Per glas: 3,5 cl spuitwater – 3.5 cl tonic – 5.5 cl rozenbottelthee
Schenk per glas 5.5 cl rozenbottelthee. Vul aan met  spuitwater en tonic. Werk af met een gedroogd rozenknopje en een stukje bevroren fruit.

Tot in 2017!


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest5Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *