Asperges, geitenkaas en ei in de oven 2


1xkoken=3xeten: asperges, geitenkaas en ei in de oven

Het is al ruim een maand geleden dat ik, samen met andere foodbloggers, mijn voetjes onder tafel mocht schuiven ten huize van Christine Van Imschoot. Lucky me! Christine is een echte foodie en een gastvrouw met feeling. Ze kookte voor ons een heerlijk menu met een heleboel hapjes met exclusieve Italiaanse kazen, zelfgebakken Iers sodabrood, gepaneerde venkel met salie en noten, makreelsalade met gefermenteerde bataat, een Indiase lamsschotel met een kleurrijke rijstsalade. En als afsluiter ook nog 2 zoetjes: een appeltaart-cocotte en IJslandse skyr met compote van rabarber. Wil je ook genieten van Christine’s kookkunsten? Reserveer dan zeker eens een plaatsje voor een kookworkshop in haar kookatelier. Daarnaast is Christine ook jouw personal foodshopping gids in London en ze is auteur van 2 kookboeken: Food & the City en 1xkoken=3xeten.  Uit dat laatste kookboek, maakte ik het eerste recept klaar en het was meteen bingo. Asperges in de oven met zachte geitenkaas, ei en rucoladressing.
Asperges, geitenkaas en eiDit praktische kookboek toont je hoe je door 1 keer te koken, 3 gerechten op tafel kan toveren. De recepten zijn uitgewerkt rond 1 hoofdingrediënt: asperges, bloemkool, gehakt, vis, pasta en zoveel meer. Bij elk trio van gerechten staat er telkens ook een handig boodschappenlijstje.

kookboek 1xkoken=3xeten

In deze ovenschotel staan asperges centraal. En die zijn momenteel van topkwaliteit en best betaalbaar. Met dit kookboek in de hand, maak je met een bussel witte en groene asperges, naast deze ovenschotel ook nog een lekkere salade met zalm en een risotto klaar. Drie heerlijke en eenvoudige gerechten die je snel op tafel zet. Zelfs na een drukke werkdag.

Voor dit aspergegerecht had ik toevallig alle ingrediënten in huis, dus ik hoefde niet eens naar de winkel. Asperges, recht van het veld. Witte van Rotselaar geitenkaas uit de streek. Rucola vanuit mijn kruidentuintje.

Ik heb er alvast een nieuw favoriet aspergegerecht bij. En ik durf te wedden dat jij het ook lekker zal vinden.

Wat heb je nodig?

voor 4 personen

150 g witte asperges – 150 g groene asperges – olijfolie – 200 g zachte geitenkaas – 4 eieren – peper en zout – 1 handvol rucola – 4 el yoghurt – sap van een halve limoen

Ik koos voor kwarteleitjes en bakte er ook nog wat pancetta bij.

Hoe maak je het?

Schil de witte asperges. Laat de groene ongeschild. Kook ze 5 minuten in kokend water en koel onmiddellijk af onder koud stromend water.

Doe de asperges in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie. Meng de asperges goed met de olijfolie. Leg hier en daar wat zachte geitenkaas.

Breek de eieren en verdeel ze over de schotel. Kruid met peper en zout. Bak op 180°C tot de eieren volledig gebakken zijn. (8 à 10 minuten)

Mix met een staafmixer de rucola, de yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en het limoensap tot een dressing. Sprenkel de dressing over de warme aspergeschotel.

Ik strooide er nog wat gedroogde roze bessen over en serveerde er ravioli bij, die ik nog in de diepvries had. Klaar in enkele minuten koken. Een lekkere combinatie.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest38Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Asperges, geitenkaas en ei in de oven

  • Veerle Vandereet

    Een fantastisch gerecht! In een mum van tijd klaar en Smaak is enorm! Ik heb er ook nog een paar stukjes chorizo aan toegevoegd voor een ietwat pitterige smaak.
    Tijdens het aspergeseizoen komt dit gerecht zeker meermaals bij mij op het menu.

    • Ingrid Post auteur

      Hoi Veerle,

      Jij bent ook fan! Fijn om te lezen.
      Weer een nieuwe variant op het receptje. Zal ik ook nog eens uitproberen.
      Fijne zondag en tot binnenkort.

      Groetjes,
      Ingrid