Abrikozencake met blozende abrikozen 3


Een lekkere cake met sappige abrikozen.

Deze abrikozencake kan ik ondertussen met mijn ogen toe bakken. Hij stond hier de voorbije week 3 keer in de oven.
De eerste keer was hij lekker, maar niet fotogeniek.
De tweede keer was hij lekker, fotogeniek, maar bakte mijn fotograaf er nier veel van.
Derde keer, goede keer. Een lekkere abrikozencake, fotogeniek en een geslaagde eindfoto.
AbrikozencakeDeze zalige cake met mooie, blozende abrikozen in de hoofdrol, is heel eenvoudig te maken en snel klaar. De abrikozen maken de cake fris en sappig. Je kan de abrikozen ook vervangen door ander fruit: appelpartjes, peren, pruimen of bessen.

Wat heb je nodig voor deze lekkere abrikozencake?

100 g boter- 100 g suiker – 2 eieren – 120 g zelfrijzende bloem – 30 g maïszetmeel – een snuifje zout – 40 g zure room – 6 verse, rijpe abrikozen
AbrikozenVoor de afwerking: confituur (zelfgemaakt het lekkerst!) – bloemsuiker

Hoe maak je het?

Smelt de boter. Klop de boter met de suiker en de eieren romig op. Voeg de zure room toe, samen met de bloem, het zout en het maïszetmeel en mix het geheel tot een glad beslag.

Leg bakpapier in je bakvorm. Schep er het cakebeslag in. Halveer en ontpit de abrikozen. Schik ze met de snijkant naar boven in het cakebeslag.
Cakebeslag met abrikozenBak de abrikozencake 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. (hetelucht stand)

Strijk de nog warme abrikozencake in met een lekkere confituur. Ik gebruikte hiervoor mijn zelfgemaakte abrikozen/rabarberconfituur.
Abrikozencake instrijkenStrooi er bloemsuiker over.

Deze abrikozencake is het lekkerst, als hij net uit de oven komt, lauwwarm met een lekkere krokante korst. En voor mij mag er een dampende tas koffie bij.

Het was helemaal geen straf om deze abrikozencake een week lang te eten. Als ontbijt, 10-uurtje, vieruurtje,…

 

 


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest24Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “Abrikozencake met blozende abrikozen

  • Liliane De Greef

    Betreft :abrikozencake

    Ingrid,
    Is het nodig om de boter te laten smelten (en nadien te laten afkoelen ?) of kan men ook boter
    gebruiken die op kamertemperatuur is.
    vriendelijke groet,

    Liliane De Greef

    • Ingrid Post auteur

      Dag Liliane,
      Als de boter op kamertemperatuur is, is dat ook goed. Zolang hij maar zacht genoeg is om romig te kunnen opkloppen.
      Groetjes,
      Ingrid