8 x asperges


8 x asperges. Smul er van, nu het nog kan.

Het aspergeseizoen loopt nog maar een 3-tal weken. Daarom ga ik in juni nog volop genieten van deze lente-topper van bij ons. Groen of wit. Gestoomd, gestoofd of rauw. Asperges, ik eet ze altijd even graag. Hier en daar kom je zelfs een receptje tegen waarin asperges verwerkt zijn in een dessert. Zelf at ik ooit al eens asperge-ijs. Maar dat krijg ik hier thuis niet verkocht.

Asperges zijn lekker in een soep, bij een stukje vis en zelfs rauw in een zomerse salade. Ik bundelde enkele van mijn favoriete asperge-recepten.

8 x asperges. Geniet je mee?

Soep van asperges.

8 x asperges - aspergesoep

aspergesoep

Een klassieker. Aspergesoep kan je zowel koud als warm eten. De schillen van asperges houd ik meestal bij om er een aspergebouillon van te maken. Hiervoor kook je de aspergeschillen kort in een mengsel van water en melk. Laat dit, van het vuur, een halfuurtje infuseren (=trekken). Dit is je aspergebouillon. Giet door een zeef en gebruik het vocht bij je soep.
Let er op dat je de aspergeschillen slechts kort laat koken, anders wordt de smaak te bitter.
Gebruik melk samen met water. Melk neemt namelijk goed de smaken op, in dit geval van de asperges.

Asperges in een salade.

Al eens rauwe asperges geproefd? Lekker hoor. Probeer het eens. In deze salade combineer ik asperges met aardbeien en geitenkaas. Mijn zelfgemaakte aardbeidressing paste er perfect bij.

8 x asperges - aardbei asperge salade aardbeiendressing

salade met rauwe asperges en aardbeien

Een omelet met asperges.

Een eitje op Japanse wijze. Met groene asperges. Een ideetje voor je zondags ontbijt?

8 x asperges - Japanse tamagoyaki

Japanse tamagoyaki

Asperges in de wok.

In de meeste gerechten worden asperges gekookt of gestoomd. Mijn favoriete bereidingswijze zijn gestoofde of gewokte asperges. Beetgaar.

8 x asperges - gestoomde vis met gewokte asperges

gewokte asperges met vis

Asperges met risotto.

8 x asperges - asperges met saffraanrisotto

asperges met saffraanrisotto

Dit gerechtje moet ik snel nog eens maken. Ik ga er nu al spontaan van watertanden. Gebraiseerde asperges met verse erwten en een lekkere risotto.

Asperges met wulken.

Het favoriete gerecht van mijn man. Voor de liefhebbers van asperges én wulken. Kan ook met met een stukje vis hoor! 🙂

8 x asperges - wulken met gegrilde asperges

asperges met wulken

Uit het lekkere boek van Christine, asperges uit de oven.

Het kookboek 1xkoken, 3x eten van Christine moet ik nog eens ter hand nemen. Dit praktische kookboek toont je hoe je door 1 keer te koken, 3 gerechten op tafel kan toveren. De recepten zijn uitgewerkt rond 1 hoofdingrediënt: asperges, bloemkool, gehakt, vis, pasta en zoveel meer. Bij elk trio van gerechten staat er telkens ook een handig boodschappenlijstje.

8 x asperges - asperges, geitenkaas en ei

asperges uit de oven met geitenkaas en ei

In deze ovenschotel staan asperges centraal. Ze smaken heerlijk met romige geitenkaas, krokante pancetta en een eitje. Serveer er een pasta bij en een nootachige ruccoladressing en je hebt in 1-2-3 een lekker gerechtje op tafel staan.

Asperges op z’n oosters.

Gegrilde groene asperges ‘op z’n oosters’ met gemarineerde horsmakreel en een pittige wasabidressing. Da’s lekker zeg!

8 x asperges - groene asperges met horsmakreel

groene asperges met horsmakreel

Toch geen fan van rauwe vis? Dit gerechtje is ook lekker met gerookte of gebakken vis, nieuwe Hollandse maatjes, een stukje gegrild rundsvlees.

Heb je zelf nog lekkere receptideetjes met asperges? Deel ze hier.
Meer inspiratie om met asperges aan de kook te gaan, vind je op mijn asperges Pinterest bord.


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest1Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *