4 verfrissende ijsjes


4 verfrissende ijsjes voor warme zomerdagen.

Het zomert en dat vraagt om een ijsje. Ik ben zelf geen echte ‘ijsmadam’. Ik eet liever taartjes. Maar zo een zelfgedraaid ijsje lust ik toch wel eens. Zeker op de warme dagen die eraan komen.

Coupe fraise – aardbeienijs.

Een klassieker hier ten huize Dishcover is dit aardbeienijs. Dit ijs is gemaakt volgens een gekoesterd familierecept van de oma.  Er zitten geen eieren in. De basis is een flinke portie vers zomerfruit.  Als het fruit lekker zoet is, kan je de hoeveelheid suiker gerust wat verminderen. Of je kan (een deel van) de suiker door honing vervangen.

4 verfrissende ijsjes - aardbeienijs

Dit ijsje is klaar in 1-2-3. Alle ingrediënten mixen en het ijs afdraaien in een ijsmachine. En dan smullen maar!

Home-made ijs van abrikozen en nectarines.

De zomer in een ijsje! Ik hou van dat zomerfruit. Aardbeien, nectarines, abrikozen, pruimen, kersen. Dit ijs van blozende abrikozen en sappige nectarines is gemaakt volgens hetzelfde recept als het aardbeienijs. In plaats van aardbeien gebruikte ik abrikozen en nectarines. En een deel van de suiker is vervangen door lavendelbloesemhoning. Lekkerder ijs vind je niet!


4 verfrissende ijsjes - ijs van abrikozen en nectarines

Yoghurtijs met blauwe bessen en toetsen van lavandel.

Stel je voor. De Provence. Zon. Lavendelvelden.

Met dit yoghurtijs van blauwe bessen en toetsen van lavendel, waan je je direct in een paars veld vol intens ruikende lavendel.

4 verfrissende ijsjes - yoghurtijs met blauwe bessen

Liever een sorbetje?

Je bent op zoek naar een sorbet-recept met een intense smaak, een dieproze kleur, smeuïg en fluweelzacht?
Dit is wat je zoekt! Sorbet van aalbessen (uit eigen tuin). Net een engeltje dat op je tong pist.

Vers gedraaid sorbetijs is het allerlekkerst. Het is lekker smeuïg. Je kan het ook kort in de diepvries bewaren.

4 verfrissende ijsjes - sorbet van aalbessen

Vertel me, welk van deze 4 verfrissende ijsjes is jouw favoriet?

4 verfrissende ijsjes


Delen?
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *